Do portfolio marki Wawel dołączył wyjątkowy produkt – Ekstra Gorzka 100% cocoa – tabliczka stworzona tylko z jednego surowca – certyfikowanego ziarna kakaowca. Dzięki głębokiemu aromatowi ziarna kakaowego odmiany Forastero z Ghany, nowa Ekstra Gorzka zabiera nas w niezwykłą podróż pełną oryginalnych doznań smakowych.

100% cocoa Ekstra Gorzka została stworzona z myślą o koneserach intensywnie głębokich smaków i aromatów pochodzących z natury. Cienka tabliczka powstała w wyniku długiego, starannego procesu konszowania. Przełamując jej dowolny fragment, wsłuchaj się w przyjemny odgłos pęknięcia. Zwróć uwagę na idealnie gładką strukturę i charakterystyczny połysk podkreślający jej naturalny skład, a także głęboki zapach. Rozkoszuj się każdym fragmentem, który powoli rozpływa się w ustach, wydobywając oryginalny, intensywny smak.

Poszukujesz więcej inspiracji? Spróbuj Ekstra Gorzkiej z długo dojrzewającymi serami lub połącz z mocnym espresso. Możesz również spróbować dosłodzić ją miodem według własnego uznania. Te oryginalne połączenia pozwolą Ci przeżyć niezapomnianą podróż kulinarną i odkryć nowe, wyrafinowane duety smakowe. Chcąc w pełni docenić jej walory, delektuj się każdym kawałeczkiem powoli.

Pozwól, by delikatnie rozpływała się na języku

Wyjątkowość Ekstra Gorzkiej 100% cocoa podkreśla elegancki kartonik z atrakcyjnym designem i subtelnymi uszlachetnienieniami, nawiązującymi do tradycji marki Wawel.

Ekstra Gorzka 100% cocoa powstała wyłącznie z jednego surowca – certyfikowanego ziarna kakaowego z Ghany. Certyfikacja oznacza, iż surowiec ten pochodzi z upraw prowadzonych w sposób odpowiedzialny i zrównoważony, a pozyskanie surowca nie ma negatywnego wpływu na środowisko naturalne i sytuację osób zatrudnionych przy jego wytwarzaniu. Produkt nie zawiera żadnych innych dodatków, barwników, aromatów czy emulgatorów. Nie zawiera również dodanego cukru.

Nowa Ekstra Gorzka to produkt o najwyższej zawartości ziarna kakaowego w portfolio marki Wawel. W gronie czekolad gorzkich producenta znajdziemy także m.in. rodzinę Czekolad Premium o 70% i 90% zawartości cocoa oraz limitowaną kolekcję “Ziarna Świata” z 74% ziarna kakaowego z regionalnych plantacji Kamerunu, Wenezueli i Ghany.